SLADKÉ RECEPTY

ZDRAVÉ SLADKÉ POKRMY


JOGURTOVÉ LÍVANCE

s cizrnovou nutellou

Ingredience

na 1 porci

  • 60g bílého jogurtu 3,7% tuku
  • Vejce

  • 20g jemných ovesných vloček

  • 20g proteinového prášku 

  • kokosový olej na pánev

  • 1/2 banánu

Postup


  • Smíchejte jogurt, vločky, protein a vajíčko v misce
  • Vytvořte jemné táhlé těsto a na předehřáté pánvi s kokosovým olejem tvořte lívanečky

  • Nakonec osmažte banán nakrájený na šikmá kolečka

  • Lívance prokládejte cizrnovou nutellou a banánem




FAZOLOVÉ PROTEIN BROWNIES

Ingredience

na 1 plech

  • Konzerva červených fazolí
  • 1 celé jablko

  • prášek do pečiva

  • 2 vrchovaté lžíce kakaa

  • vejce

  • cca 60 ml mléka

  • 55g vloček jemných

  • 30g xylitu nebo medu

  • 30g proteinu (nejlépe čokoláda)


Postup

  • Plechovku fazolí vsypte do sítka a propláchněte vodou
  • Fazole umístěte do mixéru, můžete použít i tyčový a přidejte mléko + jablko očištěné od slupky a nakrájené na kostičky

  • Do rozmixované směsi (kaše) přidejte zbylé ingredience tedy vločky, sladidlo, protein, kakao, vejce a prášek do pečiva

  • Takto hotové těsto vlijte do formy vyložené pečícím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 170 st.C na cca 20-30 minut

  • Brownies je upečené jakmile je na povrchu tuhé


SKOŘICOVÁ RÝŽOVÁ KAŠE

Ingredience na 1 porci

  • 50g jasmínové rýže
  • 1 lžíce skořice

  • 1 lžička soli

  • 12g xylitu neb medu

  • 15g čokoládového proteinu

Postup

  • Do kastrůlku nasypte rýži a zalijte vodou tak, aby byla alespoň 2 cm nad rýží
  • Přiveďte k varu a nechte pomalu vařit

  • Jakmile začne rýže sát vodu a houstnout za stálého míchání přidávejte skořici, sůl a sladidlo

  • Pokud se bude voda z rýže rychle vyvařovat přilévejte ji ještě  po troškách ať se dostanete na krémovou konzistenci

  • Nakonec kastrůlek dejte stranou nechte chvilku odstát a přimíchejte protein

  • (Pokud protein přidáte za varu, může se stát , že udělá hrudky)




PROTEINOVÉ CIZRNOVÉ VAFLE

Ingredience na 1 porci 

5 vaflí

  • 1 vejce
  • 30g jemných ovesných vloček

  • 1 plechovka cizrny (240g) omyté

  • sladidlo, já použila xylit 30g (můžete použít med)

  • 25g proteinu libovolné příchuti

  • skořice, špetka soli

  • kokosový olej do vaflovače


Postup

  • Omytou cizrnu s vejcem dejte do mixéru a mixujte na jemnou kaši
  • Do rozmixované cizrny přidejte všechny ostatní ingredience

  • Pokud těsto bude moc tuhé (nemělo by být) přilijte trochu mléka

  • Do vaflovače potřeného kokosovým olejem dejte těsto, přiklopte a nechejte upéct




NÁKYP Z KUSKUSU A JABLEK

Ingredience na 1 plech

  • 200g kuskusu
  • 300g jablek nakrájených na plátky

  • 20ml kokosového oleje

  • 70g erythritolu nebo jiného sladidla

  • 1 lžíce skořice

  • 5 kapek flavdrops

  • 3 bílky

  • 25g rozinek (nemusí být)

  • 1 sáček vanilkového cukru

  • 1/5 sáčku kypřícího prášku

  • Agar (želatina rostlinného původu)


Postup

  • Kuskus nasypte do velké misky a zalijte ho dostatečným množstvím vroucí vody tak, aby se uvařil (pro lepší udržení tepla , mísu zakryjte utěrkou)
  • Jakmile se kuskus uvaří přidejte 60g erythritolu, flavdrops, bílky a kypřící prášek

  • V jiné misce smíchejte plátky jablek s vanilkovým cukrem a skořicí

  • Těsto z kuskusu dejte do formy (plechu) na pečení a rozprostřete jej tak, aby byla první vrstva stejně vysoká po všech stranách (kuskus nebude tekutý)

  • Nakonec na těsto klaďte plátky jablek , můžete a nemusíte posypat i rozinkami

  • Pečte v předehřáté troubě na 175 st.c alespoň 30-35 minut

  • Po upečení nákyp vyndejte, dle návodu na zadní straně Agaru uvařte želatinu, do které přisypte zbytek sladidla tedy 10g erythritolu a zalijte nákyp

  • Nechte vychladnout a nejlépe do druhého dne v lednici


CINNAMON ROLLS

Ingredience

 (plech cca 7 kusů, v závislosti na šířce uřízlého šneka)


  • 30g proteinu vanilkového rozmíchaného ve 200ml vody (já použila casein Take a whey v příchuti creamy kokos
  • 200g špaldové hldké mouky

  • Balíček droždí

  • vanilkový extrakt

  • 10 ml kokosového oleje

  • 1 lžíce skořice

  • 20g erythritolu nebo třtinového cuku či flavdrops

Skořicová náplň

  • 40g erythritolu (můžete použít jiné práškové sladidlo nebo med)
  • 2 lžíce skořice

  • 35ml kokosového oleje

Postup

  • Nejprve připravíme těsto na rolky
  • Protein rozmíchaný s vodou nalijte do mísy a přidejte droždí s erythritolem, vanilkovým extraktem a kokosový olej

  • Vše promíchejte a mísu zakryjte utěrkou, nechte na teplém místě alespoň 5 minut odstát

  • V jiné míse smíchejte suché ingredience, tedy mouku a skořici

  • Nakonec do odstáté směsi přisypejte mouku se skořicí a hněťte ať vám vznikne hutné, přesto jemné těsto

  • Takto hotové těsto na rolky nechte pod utěrkou opět nakynout alespoň 20-30 minut

  • Mezitím si připravíme jednoduchou skořicovou náplň a to smícháním roztátého kokosového oleje se skořicí a 40ti gramy erythritolu nebo třtinového cukru či medu

  • Nakynuté těsto rozválejte na větší obdélník asi 1-1,5 cm tlustý

  • Náplní ho potřete po celé jeho šířce a zabalte jako roládu

  • Krájejte šneky a vkládejte je do formy vyložené pečícím papírem

  • Pečte rolky v předehřáté troubě (170 st.C) 35-40 minut


PROTEINOVÉ COOKIES

Ingredience

1 pekáč cca 15 kousků

  • 20g proteinu (použila jsem casein Take a  whey v příchuti cookies)
  • 1 sáček droždí

  • 10g erythritolu nebo stévie

  • 65g hladké špaldové mouky

  • 65g Oat mash nugát-karamel (ochucené mleté vločky)

  • 30g čokoládových kapiček

  • 5ml olivového nebo kokosového oleje

Postup

  • Nejprve rozmíchejte 20g proteinu ve 200ml vody
  • Toto použijeme jako mléko do kterého nasypeme balíček droždí

  • Přisypejte erythritol , zamíchejte, přikryjte utěrkou a dejte odstát na teplé místo přibližně na 10 minut

  • Nakonec přidejte ostatní ingredience a zamíchejte v pevné těsto

  • Na plech vyložený pečícím papírem buďto lžící tvarujte sušenky nebo si ruce namažte olejem, těsto trhejte, tvořte kuličky a ty následně na plechu zmáčkněte 

  • Pečte v předehřáté troubě na 170 st.C cca 15-25 minut


BATÁTOVÉ MUFFINY

Ingredience

Na 10 muffinů

  • Batáty 130g
  • Jablko nastrouhané na hrubo i se slupkou 120g

  • 30g rozinek

  • 1 vejce

  • skořice, perníkové koření

  • Mandlové aroma

  • 70ml mandlového mléka

  • 30g vloček

  • 25g špaldové mouky

  • Odměrka proteinu (použila jsem slaný karamel od Bodylab)

  • 5 kapek flavdrops toffee nebo peanut butter či jiné sladidlo


Postup

  • Nejprve upečte batáty tak, aby jste je mohli lehce rozmačkat
  • V míse smíchejte batáty, nastrouhané jablko, vejce, rozinky , mléko, sladidlo a aroma

  • Poté ke směsi přimíchejte mouku, vločky a  koření

  • Promíchejte v těsto, nalijte do forem na muffiny a dejte do předehřáté trouby na 190 st.C na 20-30 minut, hlídejte dokud nebude těsto na povrchu tuhé


DÝŇOVÉ KOŠÍČKY

Suroviny na 10 košíčků


  • 185 g vařené a pomačkané dýně (jedna malá dýně)
  • 30g ovesných vloček

  • 30g špaldové mouky

  • 1 vajíčko

  • 1 bílek

  • 30g třtinového cukru nebo jiného sladidla

  • 10-20g vlašských ořechů (namletých)

  • vanilkový extrakt


Postup


  • Připravte si dvě misky, v jedné smíchejte pyré, vejce, bílek a vanilkový extrakt 
  • Metličkou vypracujte řídké těsto, v druhé míse zase všechny suché ingredience tedy vločky, mouku, namleté ořechy a sladidlo

  • Nakonec obě směsi spojte, promíchejte a lijte do košíčků od muffinů

  • Pečte v předehřáté troubě na 180 st.C přibližně 20-25 minut



CIZRNOVÁ NUTELLA

Ingredience

  • 240g omyté cizrny z plechovky nebo si doma můžete uvařit sami
  • 26g xylitu

  • 20g proteinu

  • lžička vanilkového extraktu

  • 3 vrchovaté lžíce holandského kakaa

  • Skořice

  • špetka soli

Postup

  • Všechny výše uvedené suroviny dejte do mixéru, přilijte trochu vody a mixujte do jemné konzistence

JABLKOVÉ LÍVANCE SE SKOŘICÍ

Ingredience

 na 1 porci

  • 1 střední jablko (cca 90g)
  • 30g jemných ovesných vloček

  • 10g špaldové mouky

  • Vejce

  • 50ml mandlového mléka

  • 1 lžička skořice

  • kokosový olej na pánev


Postup

  • Do misky nastrouhejte jablko, poté přidejte všechny ostatní suroviny
  • Promíchejte v jemné těsto a dejte stranou

  • Na pánvi s kokosovým olejem tvořte lívance a smažte z každé strany alespoň 3 minuty



PERNÍKOVÁ KAŠE

Ingredience na 1 porci

  • 55 g ovesných vloček
  • 50g cukety (nastrouhané)

  • 250ml mandlového neslzeného mléka

  • 1 odměrka čokoládového proteinu (nepoužila jsem žádné sladidlo, protein ochutí)

  • špetka soli

  • 1 lžíce holandského kakaa

  • 1 lžička skořice

  • 1 lžička perníkového koření


Postup

  • Do malého hrnce nasypejte vločky, přidejte nastrouhanou cuketu najemno a protein
  • Směs zalijte mlékem a promíchejte

  • Umístěte hrnec na varnou desku a začněte vařit, za stálého míchání přidávejte sůl, skořici a perníkové koření

  • Stále kaši vařte na mírném plamenu dokud jemně nezhoustne a chutě se nepropojí

  • Nakonec nalijte do misky a dochuťte dle své fantazie

  • TIP: Kaše je naprosto výborná s marmeládou 


FITNESS OREO ŘEZY

Ingredience na 1 plech (cca 12 kousků)


  • Omyté červené fazole uvařené nebo z konzervy (250g)
  • 120g kokosového neslazeného mléka

  • 60g špaldové mouky

  • Erythritol 30g

  • Holandské kakao 20g

  • Lžíce skořice

  • 1 odměrka čokoládového proteinu

  • 2 bílky

  • Náplň: 250g tvarohu odtučněného, žloutek, erythritol 25g


Postup

  • Nejprve omyté fazole rozmixujte spolu s kokosovým mlékem a dejte stranou
  • Do středně velké mísy nasypejte mouku, erythritol (sladidlo), kakao, skořici a protein

  • Promíchejte a opět dejte stranou, poté si oddělte žloutky od bílků a dva bílky vyšlehejte metličkou

  • Nyní stačí vše spojit v jedno těsto, fazole s mlékem , které jste rozmixovali nyní vlijte do mouky a pořádně zamíchejte , aby se směs propojila

  • Vyšlehané bílky přidejte do těsta a propracujte lžící, vznikne táhnoucí se těsto

  • Těsto vlijte na plochý pekáč a dejte do předehřáté trouby na 180 st, C na cca 15-20 minut

  • Mezitím co se peče korpus vytvořte náplň smícháním tvarohu s erythritolem (sladidlem)  a jedním žloutkem (dejte do lednice nachvíli ztuhnout)

  • Po upečení korpus vyndejte, nechte vychladnout a rozkrojte ho na polovinu, tak aby jste mohli první vrstvu korpusu potřít tvarohovou náplní a přikrýt další částí oreo korpusu

  • Nyní již máte řezy hotové a radím je nechat přes noc odležet ,aby se všechny chutě propojili :-)


PROTEINOVÉ MINI LÍVANEČKY S ROZINKAMI

Ingredience


  • 1 vajíčko
  • 20g rozinek

  • 40g čokoládového proteinu

  • 100ml mandlového neslazeného mléka

  • 40g špaldové hladké mouky

  • kokosový olej na pomazání pánve

postup


  • V malé misce rozmíchejte vajíčko s mlékem a opatrně přisypávejte protein a přidejte rozinky 
  • Nakonec do směsi nasypejte mouku  vytvořte jemné táhnoucí těsto

  • Na pánev potřenou kokosovým olejem tvarujte malinké lívance 

  • Dochuťte čímkoli co máte rádi



LAHODNÁ PROTEINOVÁ ZMRZLINA S LESNÍM OVOCEM

Ingredience

Na 1 porci

  • 60g polotučného tvarohu
  • 15g vanilkového proteinu

  • 100g mražená lesní směs nebo jakékoli lesní ovoce 

  • 90ml mandlového neslazeného mléka

Postup

  • Všechny ingredience dejte do tyčového nebo jiného mixéru a mixujte dokud nevznikne hutná směs
  • Stačí už jen servírovat a ozdobit 


TVAROHOVÉ PALAČINKY S ČOKOLÁDOU

Ingredience na 1 porci

  • 1 vejce
  • mandlové neslazené mléko

  • špetka soli

  • 40g špaldové hladké mouky

  • 50g polotučného tvarohu

  • kokosový olej na pánev

  • hořká čokoláda, marmeláda



Postup

  • Do malé misky rozklepněte vajíčko a přidejte tvaroh
  • Míchejte dokud nevznikne jemné těsto, poté přilijte mléko, tak aby směs zřídla 

  • Do směsi přisypávejte mouku a snažte se vidličkou nebo metlou promíchávat těsto tak, aby nevznikly hrudky

  • Palačinkovou směs lijte na rozehřátou pánev potřenou kokosovým olejem a opékejte minutku z každé strany

  • Nakonec palačinku naplňte kvalitními čtverečky hořké čokolády a trochou vaší oblíbené marmelády

  • Dobrou chuť


KAKAOVÉ-CUKETOVÉ ŘEZY S PUDINKEM

Ingredience

Na 1 plech

  • 250 g cukety
  • 80g jemně mletých ovesných vloček

  • 30g strouhaného kokosu

  • 2 vejce

  • 10g holandského kakaa

  • 10g stévie

  • skořice, perníkové koření

  • kokosové mléko 150ml

  • Na korpus: (pudink Amylon vanilkový bezlepkový, 200g jahod, 300ml kokosového mléka, 20g stévie či erythritolu)


Postup

  • Nejprve očistěte cuketu a nastrouhejte ji do velké mísy, dejte stranou
  • Mezitím připravíme těsto na korpus smícháním vloček s kokosem, kakaem, stévií, skořicí, perníkovým kořením 

  • suchou směs přidejte k nastrouhané cuketě a promíchejte

  • Nakonec do směsi vyklepněte dvě vajíčka a přilijte mléko

  • Hotovou směs vlijte do formy a pečte v předehřáté troubě na 180 st.C cca 20-30 minut

  • Po upečení korpusu stačí jen uvařit pudink , použila jsem méňě mléka ať není na těstě moc tlustá vrstva 

  • Na vychladlý upečený korpus naskládejte jahody a zalijte hotovým pudinkem, nechte do druhého dne vychladit v lednici


VLÁČNÝ FIT JABLEČNÝ KOLÁČ

Ingredience

 na 1 dortovou formu (cca 8 kousků)


  • 80 g jemných ovesných vloček
  • 2 vejce a 1 bílek

  • Skořice, perníkové koření

  • 3 nastrouhaná jablka

  • 50 ml kokosového oleje

  • 60 ml mandlového mléka

  • 1 velká lžíce erythritolu nebo stévie


Postup

  • V míse smíchejte všechny výše uvedené ingredience v jedno těsto a vlijte do formy vyložené pečícím papírem
  • Pečte v předehřáté troubě na 180 st.C dokud nebude povrch koláče zlatavý


JAHODOVÁ KUSKUSOVÁ BUBLANINA

Ingredience na 1 plech

  • 200 g kuskusu
  • 100ml kokosového mléka
  • 3 velké lžíce kokosového oleje
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 lžíce stévie
  • 2 vajíčka
  • 300-400g jahod nebo jiného ovoce 


Postup

  • Nejprve uvařte kuskus, zalijte ho syrový v misce horkou vodou a nechejte nabobtnat pod zakrytou utěrkou
  • Poté přidejte ostatní ingredience vajíčka, mléko, prášek do pečiva ,stévii a vanilkový cukr

  • Promíchejte a vlijte těsto do formy vyložené pečícím papírem

  • Nakonec do těsta vmačkejte jahody po celé ploše a dejte formu do trouby předehřáté na 170 st. celsia dokud nebude korpus zlatavý



CHEESCAKE Z KUSKUSU S KOKOSOVÝM TVAROHEM

Ingredience na 1 dortovou formu

  • 100 g celozrnného kuskusu
  • 1 vanička (250g) nízkotučného tvarohu

  • 50g skyru

  • 80g kokosového mléka (použila jsem freshona light z lidlu)

  • 20g strouhaného kokosu

  • velká lžíce holandského kakaa, vanilkový extrakt, soda

  • 1 vejce

  • 2 žloutky

  • 3 bílky

  • 15g stévie

  • 100g mražených malin

Postup

  • Na základ uvařte kuskus v horké vodě a přidejte k němu extrakt, sodu, stévii (5g), kakao, 1 vejce a 3 bílky
  • Vytvořte smícháním těsto a nalijte ho do formy 

  • Umístěte formu  do trouby na prvních 10-15 minut na 180st. celsia

  • Mezitím připravíme tvarohovou náplň

  • Smícháme tvaroh, skyr, strouhaný kokos, kokosové mléko, stévii (10g) a dva žloutky

  • Korpus vyndejte z trouby a nasypejte na něj mražené ovoce, nakonec do formy navrstvěte tvarohovou náplň

  • Dejte opět do trouby tentokrát na 20 minut (180 st.C)


BANÁNOVÝ CHLEBA SE SÝREM COTTAGE

Potřebujete

Na 1 plech

  • 3 zralé banány
  • 60g špaldové mouky

  • 30g rozinek

  • 15g arašídového másla v prášku

  • 30g ovesných jemných vloček

  • 15g mletých lněných semínek

  • 3 vajíčka

  • 65g Cottage sýru

  • Vanilkový extrakt

  • Skořice

  • Prášek do pečiva

Postup

  • Banány rozmačkejte a přimíchejte ostatní ingredience
  • Vytvořte tekutější těsto a vlijte ho do formy vyložené pečícím papírem

  • Pečte v předehřáté troubě na 180 st. C 20-25 minut


OVESNÁ ZAPÉKANÁ KAŠE

Ingredience 

Na 1 porci

  • 50 g jemných ovesných vloček
  • 1 jablko (nastrouhané na pyré) (cca 100g)

  • skořice

  • 1 odměrka libovolného proteinu

  • 1 malá lžička stévie

  • malá hrst rozinek nebo jiného sušeného ovoce

Postup

  • Do malé zapékací mističky nasypejte vločky, skořici, protein a stévii
  • Na struhadle nastrouhejte pyré z jednoho jablka nebo můžete použít i sklenici kupovaného jablečného pyré 

  • Přidejte k ingrediencím do misky cca 100g pyré a rozinky

  • Zalijte směs vodou tak, aby se dala rozmíchat do kaše

  • Umístěte vločky do předehřáté trouby na 180 st. C a pečte tak 10 minut

  • Nakonec vyndejte a nechte chvíli odstát na chladném místě

  • TIP: Pokud jste stejný fajnšmekr jako já můžete ještě do kaše zapíchnout 4 kostičky čokolády, v troubě se ovesná na povrchu krásně zapeče a uvnitř zůstane měkká spolu s roztékající se čokoládou 


ČIROKOVÝ JABLEČNÝ KOLÁČ

Ingredince

na 1 větší dortovou formu

  • 85g čirokové mouky
  • 25g mandlové mouky

  • 25g vanilkového proteinu

  • 30g mletého lněného semínka

  • 1/2 sáčku kypřícího prášku (použila jsem Amylon)

  • Stejně tak sáček  vanilkového Amylon cukru

  • 2 vajíčka a jeden bílek

  • 80g bílého jogurtu

  • 3 velká jablka 

  • Hrst rozinek

  • 100ml sojového mléka neslazeného

  • 14g stévie

  • Skořice

  • Datlový sirup

  • Mandlové aroma

Postup

  • Připravte si dvě mísy, v první smíchejte mouku, protein, lněné semínko, cukr, mandlovou mouku, stévii, skořici a kypřící prášek
  • Do druhé rozklepněte dvě vajíčka a jeden bílek, přidejte jogurt

  • Směs z vajec a jogurtu nalijte k mouce a promíchejte 

  • Těsto bude husté, proto přilejte sojové mléko a vytvořte jemně se táhlé těsto

  • Těsto přelijte do formy na dort a dejte péct do předehřáté trouby na 170 st. celsia přibližně na 20 minut dokud nebude těsto seshora pevné

  • Mezitím co se peče korpus začněte vařit polevu z jablek
  • Do kastrolku vlijte 100ml vody a přidejte skořici a jablíčka očištěná od slupky a jádřince nakrájená na malé kostičky 

  • K jablkům přidejte rozinky a vařte pod pokličkou cca 15 minut, dokud nebude voda skoro vypařená a jablíčka se nezačnou táhnout

  • Nakonec přidejte datlový sirup a nechte odstát

  • Po upečení korpusu na vrch nalijte jablkovou směs s rozinkami a skořicí, dejte ještě na 5 min. do trouby

  • Po vyndání z trouby nechte koláč odstát na studeném místě a podávejte




SKOŘICOVÝ JÁHELNÍK S JAHODAMI

Ingredience na 1 plech

  • 85g jáhel v syrovém stavu
  • 3 velké lžíce hladké špaldové mouky

  • 2 vajíčka

  • 4 kapky flavdrops (banoffe) používám od MyProtein

  • 1 lžička sody

  • 1 lžíce skořice

  • Hrnek mražených či čerstvých jahod

  • 40g třtinového cukru moučka

  • 45 ml řepkového oleje

  • Podle chuti kvalitní hořká čokoláda na ozdobení 

Postup

  • Nejprve uvařte jáhly podle návodu slijte a dejte stranou
  • Do středně velké misky dejte mouku, sodu, skořici, cukr a nakonec přidejte jáhly

  • Následně k suché směsi přidejte vajíčka, flavdrops a olej

  • Takto hotové těsto řádně promíchejte a nalijte do formy vyložené pečícím papírem

  • Po celé délce jáhelníku vyskládejte jahody

  • Pečte v předehřáté troubě na 180 st.C po dobu asi 15-20 minut

  • Jáhelník kontrolujte, jakmile je vrchní vrstva zezlátlá je hotovo

  • Ještě jsem nakonec roztavila hořkou čokoládu a vršek buchty ozdobila

  • Stačí nechat v chladu vychladit a podávejte :-)



POHANKOVÉ BLONDIES

Ingredience na malý plech

  • 1/2 hrníčku pohanky
  • 1 hrníček mletých ovesných vloček

  • 1 lžička skořice

  • 1/2 lžičky sody

  • 2 velké lžíce medu nebo třtinového cukru

  • 1 lžička vanilkového extraktu

  • Špetka soli

  • 1 velká lžíce arašídového másla

  • Dle chutě hořkou čokoládu

Postup

  • Nejprve rozemelte ovesné vločky na mouku, nevadí pokud nebude úplně dokonale jemná
  • Poté ji přesypejte do misky a připravte si kastrůlek na plotnu

  • Nalijte do něj 1 hrnek vody a nechte přivést k varu, přisypejte pohanku a nechte vařit pod pokličkou na mírném stupni do změknutí, tak aby vám ještě v kastrolku zbyla trocha vody

  • Vyndejte si mixér a pohanku se zbytkem odpařené vody do něj nalijte

  • K pohance do mixéru přidejte zbytek surovin a mixujte dokud nebude těsto jemně táhlé, hrudky nerozmixované pohanky nevadí

  • Nakonec přidejte pohankovou směs do vloček promíchejte, můžete přidat i nasekanou hořkou čokoládu

  • Celé těsto dejte do formy na pečení a uhlaďte lžící (těsto je tuhé)

  • Takto připravené Blondies stačí dát do předehřáté trouby na 180st. C na 20 minut

  • Nechte po upečení pořádně vychladit , aby se Blondies nerozpadly

  • Nejlepší jsou druhý den vytažené z lednice 


FITNESS TVAROHOVÝ KOLÁČ

HOTOVÝ ZA 12 MINUT!

Ingredience 

  • 300 g nízkotučného tvarohu 
  • 3 velké lžíce třtinového cukru
  • 100ml bezlaktózového mléka
  • 1 lžička skořice
  • 2 vajíčka a 1 bílek
  • 1 velké jablko
  • Bezlepkové piškoty na dno formy cca 50g 

Postup

  • Do mixéru dejte jablko nakrájené na veliké kostky, tvaroh, skořici a cukr
  • Přilijte mléko a mixujte do jemné směsi (měla by být hutnější)

  • Pokud se vám povede směs řidší nevadí, když přidáte bílek a vejce tvaroh dobře ztuhne

  • Použijte kruhovou formu na dort , kterou po dně vyložte pečícím papírem

  • Dno formy vyskládejte piškoty a sběračkou na ně opatrně lijte tvaroh 

  • Po tom co všechnu směs dáte do formy stačí ji jen umístit do mikrovlnky a dát péct na 12 minut

  • Nechte po vychladnutí nejlépe přes noc v lednici a poté servírujte 


JÁHLOVÁ KAŠE S QUINOOU A SUŠENÝMI ŠVESTKAMI

Ingredience na 1 porci

  • 35 g jáhel 
  • 1 velká lžíce červené quinoi

  • 1 velká lžíce třtinového cukru nebo stévie

  • Lžička skořice

  • Malá hrst sušených švestek nakrájených na malé kostičky

  • 150 ml mléka bez laktozy nebo rostlinné 

  • Půlka středního jablka nastrouhaného na pyré

Postup

  • Do kastrůlku nalijte vodu a přidejte quinou a jáhly
  • Nechte vařit dokud nebudou luštěniny dostatečně měkké

  • Poté přilijte mléko a nechte stále vařit

  • Za stálého míchání přidávejte ostatní ingredience

  • Uvařte směs v jemnou kaši po menším odpaření mléka a servírujte

  • Kaše je výborná v kombinaci s ořechovým máslem 



ČOKOLÁDOVÝ MUG CAKE

Ingredience (na 1 mug cake)

  • 2 lžíce rýžové celozrnné mouky
  • 1 lžíce stévie nebo 2 třtinového cukru

  • 2 lžičky kakaového prášku

  • 1/4 prášku na pečení

  •  80ml mléka

  • 1 lžička kokosového oleje nebo řepkového

  • Kapka vanilkového extraktu

  • špetka soli

Postup

  • Všechny ingredience smíchejte ve větším hrníčku a dejte do mikrovlnné trouby na 2 minutky
  • Pro ještě lepší čokoládovou chuť můžete přidat do těsta hořkou čokoládu, která se krásně rozpustí 


VLÁČNÉ JABLEČNÉ WAFLE

Ingredience

  • 30g jemných ovesných vloček
  • 25g (odměrka) proteinu vanilka nebo bez příchuti

  • 1 velká lžíce hladké špaldové mouky

  • 1 vejce

  • 1 velká lžíce řepkového oleje

  • 50 g jablkového pyré

  • 1 lžíce třtinového cukru

  • skořice dle chuti

Postup

  • V míse smíchejte vločky, protein, mouku, cukr, skořici a olej
  • Přidejte pyré z jablek a vajíčko

  • Pořádně promíchejte ať se všechny suroviny propojí 

  • Dejte do vaflovače a pečte cca 5 minut nebo počkejte na rozsvícení zeleného světla


 CHEESCAKE S MALINAMI PLNÝ BÍLKOVIN

Ingredience

Základ

  • 3 šálky ovesných vloček
  • 50g Bebe sušenek 
  • 1/2 šálku kokosového oleje
  • Strouhaný kokos dle chuti
  • 2 velké lžíce Nuttafely (zakoupeno přes web na stránkách nuttamix) nemusí být

Náplň

  • 3 vejce
  • 2 vaničky tvarohu
  • 2 lžičky stévie
  • 2 odměrky proteinu (dle chuti)
  • Špetka mandlového extraktu
  • 2 šálky malin nebo jahod
  • Sojové mléko na rozředění

Postup

  • Suroviny na korpus dejte do cutteru (drtič)
  • Mixujeme Bebe sušenky s ovesnými vločkami a strouhaným kokosem
  • Po rozmixování přidejte nutaffelu a roztátý kokosový olej 
  • Vše promíchejte dejte do vymaštěné formy a pečte základ cca 5 minut na 170st.C
  • Mezitím na náplň dejte všechny suroviny kromě vajec do mixéru nebo použijte ruční mixér
  • Mixujte do tekuté kaše, nakonec přidejte vejce a  opatrně zamíchejte
  • Na upečený základ nalijte náplň a dejte opět do trouby péct tentokrát na 30 minut 
  • Vršek cheescakeu by měl být tuhý 

 FITNESS KOLÁČ S LESNÍM OVOCEM

Ingredience

Na 1 dortovou formu

Těsto

  • 2 šálky žitné mouky
  • 2 vejce
  • 2 odměrky proteinu (použila jsem Myprotein Bílou čokoládu) , stačí i vanilka
  • Soda (špetka)
  • 1 šálek strouhaného kokosu
  • 1 lžička stévie
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 250g bílého jogurtu

Náplň

  • 2 tvarohy polotučné
  • 1 vejce
  • stévie k doslazení tvarohu dle vaší chuti
  • Lesní ovoce na posypání

Postup

  • Nejprve dejte do mísy tzv. suché ingredience na těsto, promíchejte
  • Poté přidejte bílý jogurt a dvě vejce
  • Celé těsto pořádně promíchejte a vlijte do vymazané nebo pečícím papírem vyložené formy na dort
  • Takto připravené těsto dejte do předem vyhřáté trouby na 170st. C , pečte cca 20minut
  • Mezitím co se korpus peče připravte si tvaroh
  • Obě vaničky tvarohu dejte do misky, přidejte vejce a stévii, promíchejte
  • Po částečném upečení korpusu na něj navrstvěte tvaroh a posypejte lesním ovocem 
  • Takto hotový dort ještě jednou dejte do trouby a dopékejte dalších 20-25minut
  • Po upečení nechte fitness dortík vychladnout a umístěte ho do lednice ať se chutě krásně propojí

ČOKOLÁDOVÉ LÍVANCE S BROSKVÍ

Ingredience

Na 2 porce

  • 2 šálky ovesných vloček
  • 350 ml sojového mléka
  • 2 menší broskve (očištěné a nakrájené na střední kostky)
  • 2 vejce
  • 1 vrchovatá lžička stévie
  • 2 velké lžíce žitné mouky
  • Holandské kakao dle potřeby

Postup

  • Nejprve nasypte do misky ovesné vločky a zalijte sojovým či jiným rostlinným mlékem
  • Nechte chvíli naboptnat
  • Poté přidejte 2 vejce, stévii, kostičky broskve a kakao
  • Nakonec za stálého promíchávání pomalu přidávejte žitnou mouku
  • Takto hotové těsto lejte do forem v pánvi na lívance
  • Smažte z každé strany alespoň 2 minuty, použijte olej na potření pánve dle chuti
  • Použila jsem Řepkový
  • Hotové lívance jsem dozdobila bílým jogurtem a nakrájenou broskví na měsíčky



VIŠŇOVÁ BUBLANINA S KOKOSOVOU DROBENKOU

Ingredience

Těsto:

  • 1 odměrka proteinu
  • 2 šálky ovesných vloček
  • 2 šálky sojového mléka
  • 3 vejce
  • Vanilkový nebo čokoládový puding (Amylon)
  • 1 šálek třtinového cukru
  • 400g vypeckovaných višní nebo třešní

Kokosová drobenka:

  • 1 šálek strouhaného kokosu
  • 1/2 šálku žitné nebo jiné zdravé mouky
  • 1/2 šálku třtinového cukru
  • 2 lžíce kokosového oleje

Postup

  • Všechny ingredience na těsto dejte do misky a rozmixujte do trochu řídké hmoty
  • Vlijte těsto na plech a poházejte jej višněmi
  • Suroviny na drobenku smíchejte dohromady a propracujte prsty ať vzniknou drobné hrudky, pokud máte drobenku příliš suchou můžete použít ještě trochu kokosového oleje
  • Drobenku nasypejte rovnoměrně na bublaninu a dejte do předehřáté trouby na 170 st. C 
  • Pečte cca 30-40 minut



MLÉČNÁ CHIA RÝŽE 

Ingredience

Na 2 porce
  • 160g rýže natural či hnědé (uvařené)
  • 200ml mandlového mléka
  • 1 velká lžíce třtinového cukru
  • 2 velké lžíce Chia semínek

Postup

  • Do hrnce nalijte mléko a přiveďte k varu
  • Poté přidejte uvařenou rýži a vařte cca 15 min
  • Nakonec přidejte zbylé suroviny a za stálého míchání vařte dalších 15 minut
  • Hotovou mléčnou rýži nalijte do skleniček a ozdobte dle chuti

BANÁNOVÉ BROWNIES

Ingredience

  • 3 velké zralé banány (kousek si nechte na nakrájení koleček do těsta)
  • 3 vejce
  • 75 g bílého jogurtu
  • 1 velká lžíce holadského kakaa nebo karobu
  • 30g čokoládového proteinu (1 odměrka) - já použila čokoládu s ořechy od MY PROTEIN
  • 1 Lžička sody
  • 1 lžíce třtinového cukru nebo medu

Postup


  • Banány oloupejte a rozmačkejte vidličkou na malém talíři
  • Kousek banánu si dejte stranou a nakrájejte na kolečka
  • Poté si připravte mísu do níž dejte všechny suroviny
  • Vše promíchejte a utvořte řidší těsto
  • Plech vyložený pečícím papírem s těstem dejte do předehřáté trouby na 175 st.C
  • Pečte dokud není povrch tuhý cca 25-30 minut

TVAROHOVÉ KRÁLOVSKÉ LÍVANCE

Suroviny

  • 2 šálky ovesných vloček
  • 3vejce
  • 1/2 vaničky tvarohu (polotučného)
  • 1/2 šálku rýžové mouky
  • 2 velké lžíce medu
  • řepkový olej na pánev

Postup

  • Všechny ingredience smíchejte dohromady, pokud chcete jemné těsto můžete je i rozmixovat
  • Takto hotovou směssmažte v lívanečníku nebo tvarujte placky na pánvi
  • Smažte z každé strany alespoň 3 minuty
  • Nakonec dozdobte čímkoli na co máte chuť , já použila řecký jogurt, borůvky a Bodylab zero syrup bílou čokoládu



PROTEINOVÝ NEPEČENÝ DORTÍK

Ingredience

  • 3 vaničky polotučného tvarohu
  • 2 žloutky
  • Třtinový cukr nebo med
  • 200ml sojového mléka nebo kokosového
  • 5 balíčků čokoládových Bebe dobré ráno (při kontrole nutričních hodnot mě překvapily, že obsahují více druhů zdravé mouky a tím, že neobsahují palmový olej:)
  • Bio pudinkový prášek čokoládový (Amylon)
  • Strouhaná hořká čokoláda na konečné dozdobení

Postup

  • Nejprve si připravíme tvaroh, tři vaničky tvarohu smíchejte se dvěma žloutky a třtinovým cukrem nebo medem dle vaší chuti (já použila tak 3 velké lžíce) 
  • Takto připravenou směs pořádně promíchejte a nechte chladit v lednici
  • Mezitím si připravíme puding, do vroucího mléka pomalu přisypávejte pudinkový prášek a za stálého míchání vařte cca 2 minuty, na konci trochu doslaďte (postup je napsán na zadní straně balíčku)
  • Dejte puding stranou a formu na dort vyložte bebe sušenkami
  • Na první vrstvu dejte část tvarohu a na tvaroh nalijte puding, poté opět poklaďte druhou část sušenek a na ně navrstvěte zbytek tvarohu
  • Takto hotový dort ozdobte strouhanou hořkou čokoládou a chlaďtě v lednici do druhého dne pokud jej děláte večer, jinak nechte chladit cca 6-8 hodin, aby se chutě propojili a sušenky změkly

PROTEINOVO-BANÁNOVÉ VAFLE

Suroviny

  • 2 velké lžíce raw veganského proteinu
  • 2 velké lžíce čokoládového proteinu
  • 1 velká lžíce Bio banánového prášku
  • 2 lžíce kukuřičné mouky
  • 2 vejce
  • Třtinový cukr na oslazení dle chuti
  • Kokosové mléko k naředění těsta

Postup

  • Nejprve rozmačkejte oba banány na kašičku
  • Přendejte je do misky a přidejte ostatní ingredience
  • Vše pořádně promíchejte dokud nevznikne hustší těsto, dle potřeby přilijte kokosové mléko , aby byla směs mírně tekutější
  • Těsto dávkujte do vaflovače
  • Já použila vaflovač, který mi dobu určí sám a podle světélka vafle vyndám, pokud nemáte vaflovač s kontrolkou pečte cca 2-3 min. (samozřejmně se doba od typu vaflovače může lišit) 

ČOKOLÁDOVÉ PROTEINOVÉ LÍVANCE BEZ MOUKY

Suroviny

  • 2 vejce
  • Čokoládový protein 2 odměrky
  • 2 lžíce proteinelly
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 1 banán
  • 1 lžíce banánového raw prášku
  • Sojové mléko dle potřeby
  • Kokosový olej na pánev
  • Body Lab zero topping bílá čokoláda, banán a skořice na ozdobu

Postup

  • 1 vejce a ostatní ingredience dejte do mixéru a mixujte dokud nevznikne hustší kaše, sojové mléko přilévejte dle potřeby
  • Nakonec do směsi vmíchejte druhé vejce
  • Takto hotové těsto tvarujte na pánvi do koleček a smažte na kokosovém oleji alespoň 2 minutky z každé strany

RAW OVERNIGHT ČOKOLÁDOVÁ KAŠE

Ingredience

Na 1 porci

  • 1 Banán
  • 5 hroznů
  • 1/2 pomeranče
  • 2 velké lžíce musli se sušeným ovocem
  • 1 velká lžíce Holandského kakaa
  • Na ozdobu: nasekané para ořechy, vlašské ořechy, 1/2 pomeranče, goji, třtinová melasa a mleté lněné semínko

Postup

  • Vše dejte do mixéru s trochou vody a mixujte dokud nevznikne kašovitá směs
  • Ozdobte ořechy a dejte do lednice ztuhnout alespoň na 5 hodin nejlépe přes noc (overnight)
  • Musli nabyde a vytvoří se hutná čokoládová kaše :-)



LÍVANCE BEZ CUKRU SE ZELENÝM JEČMENEM

Ingredience

  • 2 vejce
  • Super vegan protein (spojení konopného, hrachového a rýžového proteinu)
  • 1 banán
  • 1 vrchovatá lžíce zeleneého ječmene
  • kokosový olej (dvě lžíce- vždy na pánev)

Postup

  • Banán nakrájejte na malá kolečka a vše dejte do mixéru
  • Mixujte dokud nevznikne řídká a jemná kašička
  • Na pánev dejte kokosový olej a tvořte malá kolečka (opékáme po každé straně alespoň 2minuty)

 MAKOVEC PLNÝ BÍLKOVIN

Suroviny

  • 150g mletého máku
  • 200ml mandlového mléka
  • Vege papei banánový bílkoun (něco jako šmakoun, k dostání v tescu)
  • 4vejce
  • 2 šálky ovesných vloček
  • 2 velké lžíce bio banánového prášku
  • 2 jablka (nastrouhaná se šlupkou)
  • 1 lžička sody
  • Jablečný ocet (50ml)
  • citronová šťáva podle vaší chuti
  • 3 velké lžíce třtinového cukru
  • Skořice dle chuti
  • Koření na perník

Postup

  • Do mísy dejte nastrouhaná jablka a přidejte všechny ostatní ingredience kromě bílkouna a 150ml mléka
  • Bílkouna nakrájejte na menší části dejte do mixéru a rozmixujte spolu s polovinou mléka
  • Kaši , která vám vznikne nalijte k již připravené směsi a pořádně promíchejte ať se těsto krásně propojí
  • Takto připravenou směs nalijte do pekáče či formy vyložené pečícím papírem
  • Pečeme na 175st.C přibližně 25-30minut

FAZOLOVÝ KOLÁČ S BRUSINKAMI

Ingredience

  • Plechovka červených fazolí
  • 350ml sjového mléka
  • 1 balíček Agaru
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 2 vejce
  • Hrst sušených brusinek
  • Soda
  • 2 lžíce Amaranatové mouky
  • 1 šálek pohankovo-rýžové kaše
  • 2 lžíce Holandského kakaa
  • 60-70 g třtinového cukru

Postup

  • Osušené a omyté fazole rozmixujte spolus agarem, kakaem, lžičkou sody, kokosovým olejem, sojovým mlékem (250ml) a vejci
  • Takto rozmixovanou směs přelejte do misky a přidejte za stálého míchání mouku, kaši a brusinky
  • Pokud je směs moc hutná (jako že bude) přilejte zbytek mléka
  • Vytvořte těsto řidší konzistence, nalijte ho do formy a dejte do předehřáté trouby na 170st. Celsia
  • Pečeme 30-40 minut

OŘECHOVÉ ŽITNÉ CROISSANTY S ČOKOLÁDOU

Suroviny

  • 350 ml sojového mléka
  • 50g třtinového cukru
  • 350g žitné mouky (prosáté)
  • 15g instantního droždí
  • špetka soli
  • 200g mandlového másla (můžete použít domácí máslo z předešlého receptu)
  • 80ti procentní hořká čokoláda
  • 1 vejce na pomazání

Postup

  • Smíchejte sojové vlažné mléko s třtinovým cukrem, droždím a nechte vzejít na teplém místě alespoň 40 minut
  • Až bude kvásek hotov (mírně nabublaný na vrchu) opatrně zapracovávejte sůl a prosátou mouku, nejlépe robotem s hnětačem
  • Cca 10 minut hněťte dokud nebude těsto krásně jemné a malinko lepivé
  • Poté přemístěte těsto na vál a ještě ho propracujte rukama
  • Z těsta vyválejte silný obdélník, zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici jednu hodinu kynout
  • Po hodině těsto na válu opět rozválejte na větší obdélník a doprostřed dejte mandlové máslo (já jsem ho nanášela velkou lžící a utvořila uprostřed těsta pomyslný malý obdélník)
  • Nyní jste přesně v polovině své cesty, na válu máte velký obdélník těsta s malým obdélníkem másla uprostřed
  • Pokuste se těsto kolem zabalit jako obálku v níž uzavřete mandlové máslo
  • Takto zabalené těsto opět rozválejte, přeložte na třetiny a opět rozválejte, opakujte ještě jednou
  • Mandlové máslo se nádherně dostane do celého těsta, teď už jen stačí opět vytvořit tlustý obdélník a zabalit do fólie
  • Nechte před finálním tvarováním kynout v lednici alespoň dvě hodiny
  • Po vyndání těsta z lednice ho rozdělte na tři části
  • Na pomoučené ploše rozvalujte vždy z jedné části tlustší pruhy a například kruhovým nožem na pizzu řezejte trojúhelníky po celé délce (VIZ. OBRÁZEK)
  • Potom co vytvoříte trojúhelníky, tak stejně podle obrázku klaďte malé kousky čokolády na horní díl a směrem dolu rolujte do pomyslného rohlíčku jehož konce trošku přeložte dovnitř
  • Takto hotové rohlíčky dávejte na plech s velkým rozestupem
  • Nakonec nechte rohlíčky na plechu ješte 1 hodinu kynout a předtím než je dáte do trouby je potřete vajíčkem s trochou vody
  • V předehřáté troubě nechte rohlíčky 10-15 minut, protože žitná mouka se přece jenom peče déle, pečeme na 200st, Celsia
  • TIP: Rohlíčky ze žitné mouky jsou sice hutnější , ale na chuti to rozhodně nic nezkazí

MANDLOVO-KOKOSOVÉ MÁSLO S VANILKOU

Ingredience

  • 300g mandlí (použila jsem dva balíčky po 150ti gramech :-) )
  • 1 velká lžíce kokosového másla
  • Extrakt z vanilky (já použila Madagaskarskou vanilku)
  • 1 vrchovatá lžička přírodního třtinového cukru

Postup

  • Nejprve mandle namočte cca na 2 hodiny do vody, aby uvolnili všechny výživné látky
  • Poté mandličky pořádně usušte, nechte třeba na utěrce položené na topení
  • Po uschnutí mandle dejte do food procesoru (silného mixéru) a mixujte 30 minut
  • Pokaždé když se vám mandle nalepí na stěnu mixéru otřete je stěrkou
  • Po 15ti minutách mixování pomalu přidávejte všechny ingredience uvedené výše

FITNESS ROLÁDA

Ingredience

Na 1 roládu:

  • 5 vajec
  • 3 velké lžíce bílého jogurtu
  • hrst hrozinek
  • jablečný protlak
  • 2 velké lžíce holandského kakaa
  • Sladidlo (dala jsem med)
  • špetka kypřícího prášku

Postup

  • Nejprve oddělíme bílky od žloutků
  • Bílky vyšleháme do tuhé pěny
  • Žloutky v jiné míse smícháme s holandským kakaem,sladidlem a kypřícím práškem
  • Pomalu přimícháváme do směsi žloutků bílky
  • Hotové těsto pečeme v předehříté troubě na 180 st.C cca 12min
  • Upečené těsto necháme vychladnout a poté potřeme jogurtem, jablečným protlakem a posypeme rozinkami
  • Nakonec těsto zabalíme do rolády a necháme v lednici alespoň 2 hodiny odležet

DOMÁCÍ ZAPÉKANÉ MUSLI

Ingredience

Množství vanilkového extraktu a datlového sirupu odpovídá jednomu malému pekáčku, pokud budete dělat větší množství musli, přidejte klidně více :-)

  • Datlový sirup (3 velké lžíce)
  • Suché, nevařené ovesné vločky
  • Mandle loupané a sekané na plátky
  • Vanilkový extrakt (malá lžička)
  • Dýňová semínka
  • Sezam
  • Rozinky
  • Slunečnicová semínka

Postup

  • Vše smícháme v pekáčku, který je vyložen pečícím papírem
  • Pečeme při 170 stupních celsia na 15minut, dokud se vločky datlovým sirupem neslepí a nezačnou být tvrdé

PALEO COOKIE CRISP CEREÁLIE DO MLÉKA

Ingredience

Na plech

  • 1 hrnek mandlové mouky (sekané mandle)
  • 1/2 hrnku datlového sirupu (můžete dát i med či sirup z agáve)
  • 1lžíce vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky sody nebo kypřícího prášku
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 2 velká vejce
  • mini čokoládové čipsy nebo hořkou čokoládu rozdrcenou na malé kousky

Postup

  • Předehřejte troubu na 190 stupňů celsia a připravte si na plech pečící papír
  • Smíchejte dohromady všechny ingredience na cereálie (ne čokoládu)
  • Ze směsi odebírejte malou lžičkou trochu směsi a vytvořte na pečícím papíře malé cookies (já viz. obrázek dělala větší kolečka je to na vás)
  • Kolem každého kousku směsi na plechu nechte trochu místa (při pečení se malinko roztáhnou)
  • Čoko čipsy nebo kousky hořké čokolády (max.3) dejte na jednotlivě vytvořené cookies
  • Pečte 6-7 minut , nechte odležet a ráno si užijte výborné cereálie např. v kokosovém mléce


BANÁNOVÝ CHLÉB

Ingredience

  • 2 zralé banány
  • 3 vejce (dávám dvě a stačí :) )
  • 2 lžíce medu či datlového sirupu
  • Lžička sody
  • Hrnek mandlové mouky (rozsekané mandle)
  • 1/3 hrnku kokosové mouky

Postup

  • Ve větší míse rozmačkáme banány a necháme si kus stranou na pozdější ozdobení
  • Poté do banánové kaše přidáme vejce a ostatní suroviny ,promícháme a dáme na plech nebo do formy vyložené pečícím papírem
  • Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů celsia po dobu 25 minut
  • Kontrolujte chléb-> je hotov ,když je těsto na vrchu napohmat pevné

AVOKÁDOVÉ BROWNIES

Suroviny

  • 120 g hořké čokolády (nejlépe 80-100%)
  • 1 lžíce kokosové mouky (strouhaný kokos)
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • Špetka soli
  • 1 1/2 avokáda
  • 1/2 hrnku sladidla (med,sirup datlový,sirup z agáve či stévie)
  • 1/4 hrnku neslazeného kakaa (např.Holadské)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky sody

Postup

  • Čokoládu s kokosovým olejem rozpustíme v hrnci a dáme prozatím stranou
  • Do mixéru dáme avokádo,vajíčka,sirup,vanilku,sůl a mixujeme do hladka (pokud máte ještě ne ůplně zralé avokádo a ve směsi zůstanou nepatrné hrudky nevadí)
  • Směs vmícháme do čokolády s kokosovým olejem a přidáme kokosovou mouku,sodu a kakao
  • Pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů celsia po dobu 30 min.
  • Že je Brownies upečeno zjistíte tak,že je tuhé na dotek

PALEO CHOCOLATE CUPCAKES

Suroviny

Na 8 muffinů

  • 1/4 hrnku (60ml) kokosové mouky (strouhaný kokos)
  • 1/4 hrnku (60ml) kakaového neslazeného prášku
  • 1/4 lžičky mořské soli
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 4 vejce
  • 1/4 hrnku (60ml) kokosového oleje
  • 1/3 hrnku medu

Postup

  • Všechny ingedience dáme do mixéru a mixujeme na řídkou kaši pokud máte těsto hodně řídké můžete přidat ještě trochu kokosové mouky ,ale vždy se to jen tváří a v troubě to ztuhne i tak,takže se nebojte :)
  • Hotové těsto nalejte do forem a dejte je do předehřáte trouby na 175 stupňů celsia cca. na 15-18 minut.
  • Na ozdobu jsem použila lískové oříšky a kustovnici goju ,vy si můžete ozdobit muffiny dle své představivosti
  • Muffiny hodně nabydou a musí být na vrchu pevné

KUKUŘIČNÉ PLNĚNÉ LÍVANCE

Ingredience

Na 2 porce

  • 2 vejce
  • 1 šálek kukuřičné mouky
  • 1/2 šálku kokosové mouky (může i nemusí být)
  • 1 šálek ovesných vloček (mohou být i se sušeným ovocem)
  • 1 šálek kokosového nebo sojového mléka (já použila kokosové)
  • Kokosový olej na pomazání pánve
  • 1 větší jablko
  • 2 lžíce agáve sirupu či jiného sladidla
  • 1 lžíce medu na konečné pokapání lívanců
  • 1 pomeranč na ozdobení

Postup

  • Nejprve si připravíme těsto smícháním všech ingrediencí kromě jablka a medu
  • Když máme směs hotovou, očistíme si jablko od slupky a nakrájíme ho příčně na kolečka
  • Každé kolečko v půlce rozřízneme, aby se nám vytvořili pomyslné měsíčky a vykrojíme vnitřek kde jsou pecky
  • Zatím na rozehřátou pánev s olejem dáme vrstvu těsta na kterou poklademe jablko (vždy jedno kolečko aby pěkně kopírovalo tvar lívance, poskládáme ho ze dvou měsíčků)
  • Pečeme asi 2-3min z každé strany
  • Hotové lívance přendejte na talíř, kde si je můžete dochutit ještě špetkou medu či čokolády
  • TIP: Můžete do těsta přidat ještě lžičku skořice pro tu pravou vůni :-)

BANÁNOVÁ VIETNAMSKÁ PALAČINKA

Při putování po Vietnamu jsem v jednom přímořském bungalowu ochutnala výbornou banánovou palačinku. Přesto-že recept není originální, snažila jsem se alespoň vytvořit něco na první pohled stejného jak chutí, tak vzhledem. Musím říct, že její chuť je skvostná ikdyž to není ta samá na kterou by zbydou jen vzpomínky

Ingredience

Na 1 palačinku

  • 1 větší banán
  • Agávový sirup
  • 1 šálek kukuřičné mouky
  • 3 vejce
  • kokosové mléko (1 malý šálek)

Postup

  • Z mouky, vajec a mléka vytvořte těsto do kterého přidáte sladidlo
  • Smažte na pánvi palačinku, po každé straně 3 minuty
  • Po přendání palačinky na talíř dejte na tu samou pánev banán nakrájený na šikmé plátky
  • Nechte ho chvilku ogrilovat a poklaďte ho na palačinku
  • Můžete si ji nakonec trochu pokapat medem

BORŮVKOVÉ COTTAGE LÍVANCE


Ingredience

Na 1 porci

  • 1/2 vaničky cottage sýra
  • 2 odměrky vanilkového proteinu
  • skořice
  • 80ml kokosového mléka
  • 2 vejce
  • Kokosový olej na pánev
  • 2 hrnky borůvek
  • Hrst mandlí

Postup

  • Vytvoříme těsto ze všech ingrediencí a jedoho hrnku borůvek -smažíme palačinky po každé straně 3 minuty
  • Zbylý hrnek borůvek dáme na pánvičku ve které je rozmačkáme a vytvoříme omáčku (můžete dosladit, já jsem omáčku nesladila)
  • Dozdobte a dochuťte tvarohem, polijte omáčkou a posypte drcenými mandlemi

BUBLANINA S LESNÍM OVOCEM

Suroviny

  • 1 1/2 hrnku kukuřičné krupice
  • 2 hrnky ovesných vloček
  • Rozinky
  • 2 hrnky vody
  • Stévie ne datlový sirup cca 3 velké lžíce
  • 3 hrnky borůvek
  • 2 hrsti sušených fíků

Postup

  • Do mísy dáme krupici a ovesné vločky, které zalijeme vodou a necháme 1 hodinu odstát, aby naboptnali
  • Poté ke směsi přidáme na malé kousky nakrájené fíky, sladidlo a rozinky
  • Nakonec vlijeme na plech a ještě celou bublaninu posypeme borůvkami
  • Dáme do předem rozehřáté trouby (170st.c) na 40-60 minut

FIT POHANKOVÝ ŠTRŮDLOVÝ KOLÁČ

Ingredience

Na 1 plech (formu)

Těsto

  • Čtvrt hrnku žitné mouky
  • 2 hrnky hladké pohankové mouky
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 1/2 hrnku medu
  • 2 malé lžíce skořice
  • 1 vejce
  • 1/2 vaničky polotučného tvarohu
  • 1 hrnek kokosové mouky (strouhaný kokos)

Navrch koláče

  • 4 velká strouhaná jablka
  • 2 velké lžíce chia semen (skvělé pojivo)
  • Čtvrt hrnku zeleného čaje
  • 2 hrsti rozinek
  • 1 pytlíček vanilkového cukru či jiné sladidlo
  • Na posypání: rozemleté musli a vločky se sušeným ovocem

Postup

  • Nejdříce smíchejte všechny ingredience na těsto a dejte předehřát troubu na 170 st.C
  • Vlijte těsto na plech vyložený pečícím papírem a dejte stranou
  • Jakousi náplň do koláče utvořte z jablek, které nastrouháme očištěné do mísy a přidáme zbytek ingrediencí, kromě těch na posypání
  • Jablečnou náplň promíchejte a dejte ji na již připravené těsto
  • Nakonec posypte koláč musli a ořechy, dejte ho do trouby a pečte cca 30-35 minut
  • Po upečení nechte nejlépe 3 hodiny v chladném místě vychladnout, aby se těsto spojilo

ZDRAVÉ VEGANSKÉ KOLÁČKY

Ingredience

Na 1 pekáč koláčků

  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 2 velké lžíce holandského kakaa
  • 2 zralé banány
  • hrst hrozinek
  • jakékoliv ořechy na ozdobu

Postup

  • Nejprve rozehřejeme troubu na 180 st.C
  • Do mísy rozmačkáme banány a přidáme ostatní ingredience (pokud budou mít banány jemné hrudky nevadí, chuť jedině zvýrazníte)
  • Vytvoříme malá kolečka (koláčky) na pekáči z těsta a poklademe na ně ořechy na ozdobu, pečeme cca 10-12 min
©  Worlds Collide. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky